9 Nisan 2012 Pazartesi

Muhallebili kadayıf tatlısı

Günaydın...

Güne tatlıyla başlıyalım ne dersiniz.Belki bütün haftamız  güzel ve tatlı   geçer.(Benimkide teselli işte) Neyse lafı fazla uzatmadan tatlının yapımına geçelim.
Malzemeler
250 gr kadayıf (1-2 saaat kadar buzlukta bekletip daha sonra elimizle kırıyoruz)
1 bardak şeker
50 gr margarin
4 su bardağı süt
4 bardak nışasta
1 bardak ceviz yada fındık

Yapılışı
Öncelikle 50 gr margarini eritip üzerine kırdığımız kadayıfları koyup kavuruyoruz.(Ben burada çok az yağ kullandım.Arzuya göre fazlalaştırabilirsiniz)
Kavrulan kadayıfları bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
Ayrı bir tencerede sütü, şekeri, nışastayı  karıştırarak bişiriyoruz.Biraz soğuyunca borcamın altına kadayıfın yarısını  döşeyip üzerine muhallabiyi döküyoruz.Geri kalan kadayıfıda muhallebinin üstüne koyup üzerine ceviz serpiyoruz...
Afiyet olsun..

11 yorum:

  1. evet evet tatlı konuşalım görelim haftamız tatlı geçsiiiiiin. Ellerinize sağlık. Çok lezzetlidir kendisi severim. Afiyetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dilek,
      yorumun için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Çok severim ama uzuuun zamandır da yapmadım özlemişimm:=)

    YanıtlaSil
  3. AYFERCİM ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    :)
    MMM ALDIM MUHTEŞEM
    :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık ayfercim.Tatlı tatlı başlattın haftaya.

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik, ben sevmemistim. sevene afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli ama...eline sağlıkkkkk

    YanıtlaSil
  7. Yorum yapan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.Umarım birgün size yapma fırsatım olur..))

    YanıtlaSil
  8. bayılırız bir sütlü tatlılara ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. uff... ellerine saglik... olsa da yesek...

    YanıtlaSil
  10. Muhallebi ve kadayıf bir arada nasıl bir güzelliktir acaba? Ikisine de bayılırım ve bir arada dusunmesi bile keyif veriyor. İlk fırsatta denemem lazım.sabırsızlanıyorum, teşekkürler güzel tarif için.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli...