28 Nisan 2012 Cumartesi

Ahşap Sehpa Boyama (Özge)

Herkese Merhaba,
Çeyrek asırlık bu sehpanın görüntüsü beni uzun süredir rahatsız ediyordu ben de boyamaya karar verdim.Üzerine de bir resim yapıştırdım (dekupaj demeye bin şahit ister:)). Resim yüzeyin tamamını kaplasaydı daha hoş olurdu ama elimde en uygun bu vardı maalesef, yine de eski halinden eser kalmayışı beni mutlu etti:)


Fotoğraf çekmek son anda aklıma geldi, son ayağı boyamadan çekeyim dedim:)
                                                                 


                                                                    


24 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. bende de o sehpalardan var. beyaza boyamayı hep düşünmüştüm. güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Sizede kolay gelsin..)

      Sil
  2. Bu kadar mı olur? Benim yeni mobilyalar beyaz ve açık kahve. Tv ünitesi ve sehpa takımı aldım onlar da öyle. Eski ama kullanılır durumdaki zigonlarım parlak kahve ve kızıl kahve sırıtmaya başladı. Yenisini almak sorun değil ama, evde 2 takım zigon varken yazık günah boyayayım dedim. İyi de hangi boyayla boyayayım? Sen ne marka ne boyası kullandın acaba? Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Tek kat yetti mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, benim boyamın markası artdeco akrilik ahşap boyası(mat) çok memnun kaldım bu markadan.Tek kat yetmedi çünkü sehpa koyu kahveydi ben kreme boyadım o yüzden 3 kat boyadım iyice kapansın diye.Kesinlikle boyamanızı tavsiye ederim ben çok üzülüyorum atılan eşyalara.Zaten boyayınca yeni gibi oluyor.Sevgiler...

      Sil
  3. ben çok beğendim resimde gayet güzel duruyor vernikleri söktünüz mü? nasıl boya ile boyadınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hiç birşey yapmadım sadece zımparaladım 3 kat ahşap boya ile boyayıp vernikledim.Açıkcası ben de çok beğendim yeni halini eskiye göre ama tabi dekupaj resmi daha farklı olabilirdi:)

      Sil
  4. çok güzel olmuş elinize sağlık güle güle kullanın .

    YanıtlaSil
  5. Selamlar canım bloğunu izlemeye aldım ben de beklerim canım Ferideco' ya, yanlız mükemmel bir sehpa olmuş yarım asırlıkmış bir yarım asırlık daha gider artık çok kıymetli hale getirmişsin tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  6. Bence çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık. Keyifle kullanın.

    YanıtlaSil
  7. Ben de zigonlarımı boyamaya karar verip netten araştırmaya karar verdiğimde buldum blog sayfanızı.Cesaretinize sağlık,çok beğendim ben şahsen.Kullandığınız boyayı da not aldım,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Zigonlarımı boyamaya karar verip netten araştırmaya başladığımda buldum blog sayfanızı,kullandığınız boyayı da not aldım.Ben hobi değil de inşaat tipi boyalardan(polisan,marshall)kullandığınızı düşünmüştüm doğrusu.Çok beğendim şahsen,emeğinize ve cesaretinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, ben de bu işe ilk kez kalkıştığımdan bir yapı markete gidip o boyaları da sordum ama oradaki görevli bunlarla boyayamazsınız dediği için hobi malzemeleri satan yerden aldım çok da bereketliymiş oldukça ucuza geldi, kesinlikle o boyalarla boyamanızı tavsiye ederim.Sevgiler...

      Sil
  9. merhabalar emeğinize sağlık çok güzel olmuş.çalışmayı yaparken nasıl bir fırça kullandınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Açıkçası fırçalardan pek anlamam, ilk defa sehpa boyadım zaten satıcının önerisiyle aldım tek bir fırçam var tüm boyama işlemlerinde onu kullanıyorum. ancak şunu söyleyebilirim kalitesiz fırçalar kıl dökerek sizi çok zorlar kesinlikle kaliteli bir fırça alın...

      Sil
  10. Elerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    Ben evime renk gelsin diye ahşap zigon alıp kendim boyamaya kadar verdim. Piyasadaki zigonlar çok renksiz ve klasik. Renkliler de oldukça pahalı. 3tane iç içe geçmiş zigon boyamayı düşünüyorum, bizim klasik zigonlar. Boyama işleminde kat kat olma durumu olur mu, zorlu bir süreç mi? Bir de sizce kaç kutu boya gerekir bana. Maliyetini hesaplamam gerekiyor. Daha pahalıya gelmesin yoksa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar;
      kat kat olma durumundan neyi kastettiğinizi anlayamadım ama eğer tek yerde boya birikmesini söylüyorsanız, dikkat edilmezse olabiliyor eğer zigonlarınızda kıvrımlı yerler varsa.Çok zorlu bir süreç değil açıkçası ben zorlanmadım ama boyamadan önce mutlaka zımparalayın.4 kutu yeterli olur diye düşünüyorum ama zigonların boyutu da önemli, ben bu sehpayı 1 kutudan az boyayla boyamıştım(4te 3ü gibi). Şimdiden kolay gelsin size:)

      Sil
  11. Yanıt için teşekkürler. İnternetten araştırdım bahsettiğiniz boyayı 25ml var 120ml var. Sanırsam bahsettiğiniz 120ml olanı. Ben sehpayı zımparalanmış şekilde alacağım, umarım güzel olur. Yapınca paylaşırım:) iyi günler diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdiden kolay gelsin diyeyim o zaman :) paylaşımınızı merakla bekliyorum...sevgiler...

      Sil
  12. Merhabalar, öncelikle ellerinize sağlık çok güzel olmuş..ben de buna benzer bir çalışma yapmayı düşünüyorum, boya için artdeconun hangi rengini kullandınız ve zımpara için hangi sertlikte bir zımpara kullandınız acaba?iyi günler dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ;
      Artdeco'nun sütlü kahve rengini kulandım.
      Zımpara olarak orta sertlikte birşey kullanmıştım açıkcası iyi bir zımparalama yapmadım, üstünkörü yaptım diyebilirim ama şanslıymışım ki boya tuttu :)
      size şimdiden kolay gelsin, umarım sonuç içinize siner...

      Sil
  13. Merhaba, çok güzel olmuş sehpalarınız. Güle güle kullanın. Ben de sizden cesaretle boya aldım ve boyayacağım :) yalnız şunu soracaktım. 1.kat boyayı sürdükten sonra ne kadar beklemeliyim. 2.kat sürmek için. akrilik ahşap boyam var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) 2 saat beklemeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum ama boya markasına göre bu süre değişkenlik gösterebiliyor. Boya tamamen sertleşince yarım saat kadar daha bekleyip 2. katı atabilirsiniz.

      Sil
    2. Sehpalarımı boyadım gerçekten dediğiniz kadar varmış :) iyi ki boyamışım, çok beğendim :) şu anda vernik aşamasındayım, nalburdan aldığım eski tip verniğim var, sehpalarımı krem rengine boyadım, hatta kırık beyaz gibi de diyebiliriz. Bu vernikle boyamak uygun mudur? Bazı yerlerde eğer bu vernikle boyanırsa sararacağı yazıyordu? siz ne tip vernikle verniklediniz?

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli...