29 Ekim 2012 Pazartesi

SINGER TRADITION 2273

Herkese Merhabalarr:)

Çocuklar gibi sevinçliyim bu aralar çünkü bu güzel şey artık benim :)

SİNGER TRADITION 2273

Ben araştırma yaparken pek yorum bulamamıştım bu makineyle ilgili o yüzden de alacak olanlara yardımcı olabilmek için biraz bahsedeyim dedim.

Öncelikle, hayatında 2 defa dikiş makinesi görmüş üstelik de hiç dokunmamış biri olarak bu makineyi almaktaki deli cesaretim için kendimi tebrik ediyorum :)
Zira iplik takmayı ve masuradaki ipliği üste çıkarmayı 1 günde öğrendim{otomatik iplik takmayı hala öğrenemedim :)} :)
Sonra iplik tansiyon ayarını ayarlamayı öğrendim. Bir de dikişleri düz yapabilirsem tamamdır :)

Makineye gelince; gayet güzel, 22 değişik deseni var, sürfile, aplike, gizli dikiş vs yapabiliyor. Açıkçası ben PROMİSE 1409 almayı planlamıştım daha uygun olduğu için fakat modelin sorun çıkardığını birkaç değişik yerden duyunca bir de yetkili servis söyleyince vazgeçtim bana bunu önerdiler telefonla görüştüğümde. Henüz 5 gündür kullanıyorum ama şimdilik gayet memnunum sadece 1 defa sürekli geri dikiş yaptı ama kendi kendine düzeldi. Bir de uzun süre çalıştırınca altta iplik topluyor(uzun süreden kastım 2-3 saat) ama biraz dinlendirince normale dönüyor. Çok kalın kumaşları da dikiyor, örneğin bugün 6 kat döşemelik kumaşı diktim sorun çıkmadı.İçinden türkçe kullanım kılavuzu video da çıkıyor.Kısacası şimdilik memnunum...


9 yorum:

  1. güle güle kullanın yeni tasarımlarınızı bekliyorum takibe aldım sizi sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım tasarım yapabilecek düzeye gelebilirim :) sevgiler...

      Sil
  2. canım güle güle iyi günlerde kullan.Bende geçen sene aldım bir dikiş makinası ama tüm hobilerimden soğudum yahu, beceremedim bir türlü sinirlerim bozuldu, bende bıraktım her şeyi.Umarım sen benim uğradığım hüsrana uğramazsın, öpüyorum ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım uğramam ama kursa gitmeden bu iş çook zor görünüyor :)

      Sil
  3. merhaba bu makinayı aldık ilik açmak istiyoruz türkçe kılavuz yok resimde anlatılanlara bakıp yaptık ilik açıyor fakat zigzaglı oluyor. Bu konuda yaptıklarınızı paylaşabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  4. merhaba bu makinayı aldık ilik açmak istiyoruz türkçe kılavuz yok resimde anlatılanlara bakıp yaptık ilik açıyor fakat zigzaglı oluyor. Bu konuda yaptıklarınızı paylaşabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar; makinanın içinden türkçe cd çıkması gerekiyordu sizdekinden çıkmamış sanırım. Hiç ilik açmadım ama videodan izlediğim kadarıyla şöyle oluyor; dikiş adım uzunluğunu 0 ile 1 arasına alıyorsunuz, zigzag milim genişliğini ise 5e getiriyorsunuz ve ilik ayağının arka tarafına hangi düğme için ilik açacaksanız onu yerleştiriyorsunuz böylece o düğmeye uyacak büyüklükte ilik açılıyor.

      Sil
  5. Merhaba,
    İğneye iplik geçirmeyi otomatik yapabildiniz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar; İlk aldığım gün yapamadım daha sonra da uğraşmadım zaten ihtiyacım olmadığı için.

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli...