30 Ekim 2012 Salı

Sekerpare

Herkese Mutlu Sabahlarr:)

Biraz geç oldu ama, bu bayram yaptığım şekerparelerin tarifini sizlerle paylaşmak istedim :) Doğrusu, ancak fırsat bulabildim.
Genel olarak lezzetli bir tarif ama ben hamuru biraz katı tutmuşum şerbeti tam çekmedi, siz benim düştüğüm hataya düşmeyin diye uyarayım dedim :)




Malzemeler:
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağından bir parmak fazla irmik
  • Yarım pkt kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı
  • Yağ, pudra sekeri ve yumurtalar derin bir kapta çırpılır.
  • Diğer malzemeler ilave edilerek yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verilir, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.İsteğe göre fındık konulur.
  • Önceden ısınmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine ilk sıcaklığı çıkmış şerbet dökülür.

AFİYET OLSUN...




1 yorum:

Yorumlarınız benim için çok değerli...