Bugün sizlerle yaz-kış yenebilecek bir tatlıyı paylaşmak istiyorum.
Malzemeler :
2 su bardağı irmik
200 gr margarin
1/2 su bardağı kırılmış ceviz
4 su bardağı ılık su
3 su bardağı şeker
1 Pk. vanilyalı dondurma
Yapılışı :
Öncelikle margarini bir tencerede eritelim.eritilen margarinin üstüne 2 bardak irmiğimizi dökdükden sonra yaklaşık 20 dak. kadar sürekli kavuralım.Kavurulan irmiklerin üstüne 4 bardak ılık suyumuzu dökelim.Ağzını kapatıp kısık ateşte çekmesini bekliyelim.Su çekince 3 bardak şekerimizi dökelim.Şeker sulandığı için onunda çekmesi gerekir.Şekerin suyunu çektirdikten sonra dövülmüş cevizleri ilave edip altını kapatıp demlenmeye bırakın.
I
Demlenen irmiği bir kaseye ortasını çukur yaparak koyun.Arasına dondurma koyup ters çevirerek servis yapın.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilhep denemek istediğim bir tarif.ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Şimdiden afiyet olsun..
SilÇok lezzetli görünmekte ellerinize sağlık. Afiyetle
YanıtlaSilÇok severim irmik helvasını ellerine sağlık canım çekti bak şimdi
YanıtlaSilTam bu havaların tatlısı ne sıcak ne soğuk.Adana'da güzel gider aslında.:))
SilEn sevdiğim tatlılardandır kendisi. Yaz da geliyor. Bol bol yaparım artık. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilSanırım bu sene bende bol bol yapacağım.))
SilBenimde en uzman olduğum tatlı tarifi bu. Büyük kızım çok sever. Ne tesadüf bende bu cumartesi yapacaktım..
YanıtlaSilBurca'ya afiyet olsun o zaman.Tabi sana da :))
Silgayet pratik görünüyor,teşekkürler
YanıtlaSilEvet gerçekten pıratik bir tatlı..Şimdiden afiyet olsun...
SilÇok güzel görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilBayılırım dondurmalı irmik helvasına, gece gece canım çekti:)
YanıtlaSiltam mevsimi de gelirken ne güzel olur, ellerine sağlık.
YanıtlaSilİŞTE ARADIĞIM TARİF. ELLERİNE SAĞLIK:)
YanıtlaSil