Ekşili tatlıları hep sevmişimdir. Yeğenim de bunu bildiğinden limonlu cheesecake yapınca tarifi ve çektiği fotoğrafları yolladı, ben de sizlerle paylaşmak istedim...
Malzemeler(18cm.lik kelepçeli kalıp için)
Taban Malzemesi
1 pkt burçak büsküvi
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Ara dolgusu
2 yumurta
25 gr. krema
1 pkt (200gr) labne peyniri
Yarım limonun kabuğu
1 kahve fincanı pudra şekeri
Limonlu Sos
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 limon suyu ve 1 limonun kabuğu
Yarım pkt vanilya
Yapılışı
1pkt büsküviyi rondodan geçirin.
Eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip iyice karıştırın.
Bu karışımı kek kalıbınızın tabanına yayın, hafifçe düzeltin.
Ara dolgunun hazırlanışı;
2 yumurtanın sarıları ve akını ayırın.
Beyazları ayrı bir kasede kar haline gelinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kapta; yumurta sarılarını, pudra şekerini,kremayı,labne peynirini,limon kabuğu rendesini iyice çırpın.
Yumurta beyazlarını da bu karışıma ekleyerek, (kaşıkla) iyice karışmasını sağlayın.
Hazırladığınız bu karışımı kek kalıbınıza(daha önce yaydığınız büsküvilerin üzerine) boşaltın.
160 derece fırında 35-40 dk. pişirin.
Soğuyunca, limonlu sosu dökebilirsiniz.
Limonlu sosun hazırlanışı;
Vanilya ve limon kabuğu hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye alın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynayınca altını kapatın, vanilyayı ve kabuğu ekleyip karıştırın.
AFİYET OLSUN...
peykeki çok severim hele de limonluysa ellerine sağlık yeğeninizin...
YanıtlaSilTeşekkür ederim...))
Silbende geldim ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar..
YanıtlaSilellerinize sağlık cok lezzetli görünüyor
YanıtlaSil