Bu tatlı benim ilk defa denediğim sunumu ve lezzetiyle insanın yüzünü güldüren bir tatlı.
MALZEMELER
1 Paket Milföy hamuru
1 Kg.Süt
8 kaşık şeker
5 kaşık un
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Ben öncelikle işe A4 kağıdını dörde bölüp her bir parçasıyla küllah yaparak işe başladım.Daha sonra birbirine yapışık 2 milföy hamurunu bölmeden un yardımı ile biraz incelttim.1 Parmak şeritler halinde kesip küllahlara sardım.(Bu tatlının aparatı var fakat ben henüz bulamadım.)
Fırına verdiğimiz küllahlar pişerken 1 kg süt,1 pk vanilya,şeker ve unu ilave ederek muhallebimizi yapıp ılımaya bırakalım.
Küllahlar pişip ılıyınca içlerini rahat doldurmak için bardakların içine kayup içlerini ılıttığımız muhallebiyle dolduralım.Üzerlerine isteğe göre kırılmış fındık, fıstık, ceviz kayabiliriz.
Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri dökerek servise hazır haline getirelim.
Hepinize afiyet olsun.
Merhaba, arkadaşım öncelikle bloguma hoşgeldiniz diyorum ;D vee buluşunuza hayran kaldım hiç aklıma gelmemişti. Bu külahların metal aparatlarının tanesini 6-7 liradan satıyorlar bir tepsi yapabilmek için en az 20-25 tane civarında almak gerekiyor eee maliyet artıyor doğal olarak, en kısa zamanda bende deneyeceğim ;D pişerken içe doğru göçmüyor değilmi ? sevgilerimle...
YanıtlaSilBen bu tarifi daha önce bir arkadaşımda yemiştim gerçekten çok lezzetli. Bende aynı soruyu sormak istiyorum A4 kağıdıyla resimdeki gibi düzgün oluyormu oluyorsa hemen denemeliyim:)Teşekkürler paylaşım için..
YanıtlaSilMerhaba, öncelikle buluş bana ait değil.Bende başka bir blogda görmüştüm.Sorunuz gelince birkaç tanenin dışında içe göçme olmadı.Pudinki kaşıkla rahat koydum.Yalnız şekeri arttırabilirsiniz.Sizin damak tadınıza kalmış.Şimdiden afiyet olsun
YanıtlaSilellerinize sağlık çok iştah açıcı duruyor
YanıtlaSilAaa daha öncede görmüştüm bu külah şekli çok hoş.Ellerine sağlık.A4 kağıdıyla bu şekili vermek de çok akıllıca deneyeceklerimin arasına alıyorum bunu da:)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık. eN KISA ZAMANDA ende deneyeceğim :) Çocuklar bayılacak :)
YanıtlaSilGörüntü çok şık. Hemen arşivime ekliyorum. Ellerinize sağlık. Keyifle kalın.
YanıtlaSilCanım biz buna torpil diyoruz İZMİR de. ellerine sağlık canımçok çekti şimdi. Birde kırlmış ceviz veya antep fıstığı koyuyoruz küllehın üstüne....
YanıtlaSilben de yeni blogculardanım.Sitenizi tesadüfen gö rdüm. Çok da beğendim.Fazlasıyla noksanlarım var.Benimde sitemi ziyaret ederseniz çok mutlu olurum.Küllahtaki tatlıdan bende yapmıştım amma birazcık hüsranoldu benim için.Mülföy kullanmamıştım.Hamur yoğurarak yapmıştım.bütün eleştirilere açığım.Şimdiden teşekkürler
YanıtlaSilbloğumun adresi Nurancaseyler
YanıtlaSil