26 Şubat 2012 Pazar

Özge'nin Profiterolü

Herkese Merhaba,
Bugün sizlerle yeğenimin, annemin altın günü için yaptığı profiterolü paylaşmak istedim...Gerçekten nefis bir lezzet, tamamen ev yapımı olması da avantajı...

Malzemeler

Hamuru için

1,5 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr. Katıyağ
3 yumurta

İç Kreması için

2,5 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 pkt vanilya

Sosu için

1,5 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Hazırlanışı

Hamuru hazırlamak için küçük bir tencereye suyu koyun, su ısınınca yağı ekleyip eritin.
Yağ eridikten sonra unu da ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırın 2dk. Kadar çevirip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Hamurunuz soğuyunca yumurtaları "teker teker" ekleyip çırpın.(Ben bu aşamada mikser kullanıyorum).
Hazırladığınız hamuru tekrar buzdolabında 45dk. Soğumaya bırakın.
Tepsinizi yağlayın.
Soğuyan hamuru ister sıkma tüpü yardımıyla ister kaşık yardımıyla( hamurdan bir çay kaşığı alıp diğer çay kaşığı ile iterek) küçük bir ceviz büyüklüğünde olacak şekilde 2cm aralıklarla yerleştirin.
Önceden ısıttığınız ve 200 dereceye gelmiş fırınınıza koyun.
15dk. 200 derecede pişirin 15dk sonra ısıyı 150dereceye düşürün 25dk da bu şekilde pişirin ve bu esnada hiçbir şekilde fırının kapağını açmayın.
Fırını kapattıktan sonra 10-15 dk daha kapağı açmayın.
Hazırladığınız hamurların içine iç kremadan doldurun ve üstüne sos gezdirin…

İç Kremanın Yapılışı

Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Sosun Yapılışı

Tüm malzemeleri karıştırın, kaynamaya başlayınca 3-4 dk daha kaynatın , altını kapatın, ılıyınca kullanabilirsiniz…
                                         
                                       AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. görünüş harika,biraz da emek isteyen bir tatlı,yapanın eline sağlık,yiyene de afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. olsada yesem ,çok severim.emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. hemen denemeliyim.Biraz zahmetli görünüyor ama nefis birşey olduğu belli.
    Ellerinize sağlık...
    Takibinizdeyim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli...