Nefis bir kurabiye oldu denemenizi tavsiye ederim. Tarif Sofra dergisine ait....
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta (birinin akı ayrılacak)
125 gram tereyağı (60 gr tereyağı + 70 gr zeytinyağı kullandım)
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
3 -3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
üzeri için 1-2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları mikserle çırpın.
Yağı, yoğurdu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyin.
Elde ettiğiniz hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
Önce yumurta akına sonra toz şekere batırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...:)
Şeker ve yumurtaları mikserle çırpın.
Yağı, yoğurdu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyin.
Elde ettiğiniz hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
Önce yumurta akına sonra toz şekere batırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...:)
Sabah sabah canım çekti:)elinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel gözüküyor.Kahveyle çok güzel gider.Sevgiler:)
YanıtlaSilne güzel görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık