Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
1 patates
7-8 dal maydonoz
1 kuru soğan
2-3 adet taze soğan
1 bardaktan biraz fazla ufalanmış beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 fincan zeytinyağ
2 yumurta
8-9 yemek kaşığı un
Tuz,karabiber
Hazırlanması:
Kabakları,patatesi,soğanı yıkayıp,rendeleyip,suyunu iyice süzüyoruz.
Maydonoz,dereotu, incecik kıyıyoruz.
Yumurta,kabartma tozu,un,peynir ve zeytinyağı derin bir kaba alıp,süzdüğümüz kabakları ve incecik doğradığımız yeşillikleri ilave edip karıştırıyoruz.
Karışımı yağlanmış tepsiye döküp yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
İyice dinlendikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet,şifa olması dileğiyle..
hem sağlıklı hem güzel ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkürler Hande Hanım :)
SilEllerine sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Bahar Hanım :)
Silfırında bende denemiştim...
YanıtlaSilçok hafif oluyor...
ocakta yapınca baya yağlı oluyor...
fırında daha güzel...
ellerine sağlık canım...
Maalesef midemde gastrit olduğu için kızartma yapamıyorum, fırında ilk defa denedim ama sonucu beğendim, dediğiniz gibi çok hafif oldu..sevgiler..
Silooo afiyet olsun,güzel olmuş..
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtap Hanım :)
Sil